Det finns en undersökning från Harvard som pågått under många år angående meningen med livet och vad vi anser viktigast av allt. Det är väl ingen överraskning att relationer är det viktigaste av allt. Att finnas med i ett sammanhang. Det är ju något nedärvt från grottan och savannen. Att bli utestängd från grottan och utesluten från jägarna, var synonymt med döden. Så drastiskt behöver det inte vara, men i våra gener finns fruktan kvar. Därmed så uppskattar vi relationerna mest av allt. Eller fruktar avsaknaden av dem – mest av allt.

 

Så vad gör du för att förädla dina relationer? Sugen på ett bra tips?
Ägna några minuter vid morgonkaffet till att skriva ner 10 saker på en lapp som du ska göra under dagen. Saker som alla innebär att du stärker relationer eller förvärvar nya. Vik ihop lappen och stoppa den i fickan.

Det behöver inte vara så konstigt. Le mot någon i hissen och ställ en fråga. Var intresserad. Ge en komplimang, Lyssna utan att avbryta. Hjälp till med något. Ring din mor.

När du sen kommer hem och ska gå till sängs, ta fram lappen och bocka av dagens relationsarbete. Varje bock gör dig gladare och om du varit riktigt duktig så somnar du med ett leende på läpparna. Därmed kommer du troligen också att vakna med ett leende. För du vet att allt du sänder iväg – kommer tillbaka.

Ny dag och ny lapp.


Johnny Billinger
Utbildad i marknadsretorik på Växjö högskola, marknadsföring genom Berghs School of Communications och diplomerad copywriter och skribent genom Batteri Communication. 25 års erfarenhet inom marknadskommunikation. Driver sen 11 år reklam- och contentmarketing byrån Espresso reklambyrå.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera