Av någon anledning så ska vi ständigt stämma av med varandra hur mycket vi har att göra. Ofta blir vi överens om att det är mycket nu. Men är det så egentligen? Kan det vara så att det skulle kännas lite skämmigt eller konstigt att svara – nej det är lugnt, finns mycket tid att göra mer?

Problemet uppstår när du försäkrar för dig själv och andra att du har mycket att göra och tiden räcker inte till. Även om det inte är så, så blir det stressigt när du hela tiden ska påminna dig om att du inte räcker till. Det är farligare för din hälsa att bygga upp en mental otillräcklighet än om det nu faktiskt skulle vara så.

Johannes Hansen är en av landet mest efterfrågade föreläsare och mentala rådgivare. Han skiljer på effektivitet och produktivitet. Du kan ha hur mycket som helst att göra och du kan vara fantastisk på att hinna med allt. Frågan du måste ställa dig är om allt du gör är viktigt och avgörande. Om inte så är du fantastiskt effektiv, men du gör en massa saker i onödan. Om du skalar bort allt du inte behöver göra, så blir du produktiv. Framgången ligger i att göra rätt saker. Då kan du nå långt, få mycket gjort och ända svara ”det är lugnt” när någon frågar om det är mycket nu. Det skulle kanske till och med kännas bra.


Johnny Billinger
Utbildad i marknadsretorik på Växjö högskola, marknadsföring genom Berghs School of Communications och diplomerad copywriter och skribent genom Batteri Communication. 25 års erfarenhet inom marknadskommunikation. Driver sen 11 år reklam- och contentmarketingbyrån Espresso reklambyrå

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera