Ett sätt att mäta sin egen framgång är att jämföra sig med andra. Det är så himla lätt och samtidigt så förrädiskt. Så fort vi börjar jämföra så tappar vi fokus på vårt eget. Risken är också stor att vi tappar tron på det vi gör. Den känslan tror jag alla känner igen.

Så fort vi jämför oss med andra så hämmar vi vår egen styrka och blir som andra – gör som andra.

Kom ihåg att dina konkurrenter är inte så bra som du tror. Dessutom är du mycket bättre än du tror. Elitifieringen av andra människor och företag finns inte. Det är ett påhitt. Skillnaden är mod. Du måste inte vara bäst. Det är det som är grejen. Du måste bara hitta ditt DNA och jobba med det. Då har du något unikt som ingen annan har. Är du ensam så finns det ingen anledning att jämföra. Modet är din väg till framgång. Våga säga ja om det känns rätt i hela kroppen. Varje tvekande sekund tar dig närmare ett nej. Tar det emot så be om hjälp, men sluta kolla på andra. Är du modig och unik, så är det dig de tittar på. Men det är ju en helt annan sak.

 


Johnny Billinger
Utbildad i marknadsretorik på Växjö högskola, marknadsföring genom Berghs School of Communications och diplomerad copywriter och skribent genom Batteri Communication. 25 års erfarenhet inom marknadskommunikation. Driver sen 11 år reklam- och contentmarketing byrån Espresso reklambyrå.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera