Får du också rådet att koppla av, inte tänka på jobb utan bara ta det lugnt, för att du skulle må bra av det. Eller det där med att ladda batterierna. Ligga i hängmattan och slöa. Nja, jag köper inte det. Vi är inte funtade på det viset. Miljöombyte är bra för det ger dig inspiration och motivation. Göra annorlunda, skapar nya idéer, nya kunskaper – men det där med att varva ner och göra ingenting… knappast.

Våra kroppar och våra hjärnor behöver ständig utmaning. Det mår vi bra av. Hjärnan tar aldrig semester. Den ska jobba. Alternativet tror jag ingen av oss skulle föredra. Trixet är att låta den jobba med rätt saker.

Har du en ledighet framför dig som innebär att de dagliga rutinerna tar paus? Det vardagliga ansvaret byts mot nya möjligheter. Då har du en ypperlig möjlighet att förflytta positionerna. Klura på dina målsättningar, planera genomförande, reflektera över resultat och lära nytt. Det fina är att du kan måla plank, klippa häck eller bygga sandslott samtidigt. Du behöver ju inte berätta för alla andra om dina tankar, eller hur?

Glöm heller inte att dokumentera. Skaffa ett anteckningsblock, notera i telefonen eller tala in röstmemo. En hel härlig semester. Det blir mängder med idégodis som du sen tar fram i augusti. Lite meditation då och då gör det möjligt för dig att fokusera.

Så glöm nu inte att ta det ”lite lugnt”.


Johnny Billinger
Utbildad i marknadsretorik på Växjö högskola, marknadsföring genom Berghs School of Communications och diplomerad copywriter och skribent genom Batteri Communication. 25 års erfarenhet inom marknadskommunikation. Driver sen 11 år reklam- och contentmarketingbyrån Espresso reklambyrå

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera