Måttet på lycka handlar väl om hur stor del av livet som du kan lägga på det som är roligt och det du älskar mest av allt. Ta reda på det så får du samtidigt reda på hur stor del du gör saker du inte gillar lika mycket. Fördelningen går att påverka.

Förmågan att känna lycka handlar mycket om din personlighet. Om du är introvert eller extrovert. Om du ser positivt på saker eller av naturen är lite pessimistisk. Du kan alltså i grunden ha alla förutsättningar till att vara jättelycklig, men din egen person tar ner dig på jorden.

Även om det tar tid, så går det att träna på att bli mer lycklig. Det finns många sätt som detta kan göras på. Här är tre som kan funka.

  1. Träna på att bli mer medveten, mer närvarande om allt omkring. Hur du fungerar och hur din kropp agerar. Kunskap och insikt är en bra start. I grunden handlar det om mindfullness och att lära känna sig själv.
  2. Vi tar allt för mycket för givet. Inget är självklart. Att du lever är ett under av kombinationer och öden. Att du är frisk, kan se, röra dig, känna och uppleva är fantastiskt. Att du är omtyckt/älskad är inte något som du ska ta för givet. Så öva på att vara tacksam. Skriv ner minst tre saker varje dag som du är tacksam över. Spara lapparna och boosta dig själv när veckan är slut.
  3. Aktivitet gör dig både på gott humör, friskare och klokare. Du måste inte sporta, men vill du bli lyckligare så är det få saker som är så effektiva som fysisk aktivitet. Du blir både glad och klok om du rör på dig. Sen är det ju klart, ju mer du lyckas få fart på hjärta och puls, desto bättre är det.

Så sätt ihop en kombo. Googla mindfulness så får du mängder med tips på enkla övningar. Gör en tacksamhetsrutin och lägg upp en plan för ett aktivt liv. Så kommer lyckan att öka.


Johnny Billinger
Utbildad i marknadsretorik på Växjö högskola, marknadsföring genom Berghs School of Communications och diplomerad copywriter och skribent genom Batteri Communication. 25 års erfarenhet inom marknadskommunikation. Driver sen 11 år reklam- och contentmarketingbyrån Espresso reklambyrå

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera