Nu i juletider så är ju önskelistor aktuellt. Lika aktuellt är det att se över sin egen värld och vad man kan göra för att må bättre, göra bättre, uppnå mer, komma längre, uppleva mer lycka och bli mer tillfreds med livet. Det jag har lärt mig är att önskelistor och önskemål är saker som du vill ha eller göra, men där du inte är beredd att lägga ner den tid eller energi detta medför. Så bort med dem. Sätt riktiga mål istället som känns så spännande att du är beredd att säga nej till något annat för att nå hela vägen. För säger du ja till något, så säger du samtidigt nej till något annat. Det är där skillnaden ligger mellan önskemål och riktiga mål.

Den bästa tidenatt ta ett beslut som leder dig mot nya mål – är nu. Inte den första januari såvida denna dag inte just där och då – är nu. Varje sekund eller minut som du slirar på beslutet – är ett steg närmare ett nej. Så det är inte prinskorvarna som ska kännas rätt i magen, det är känslan av att ha tagit ett beslut som kommer att göra skillnad.


Johnny Billinger
Utbildad i marknadsretorik på Växjö högskola, marknadsföring genom Berghs School of Communications och diplomerad copywriter och skribent genom Batteri Communication. 25 års erfarenhet inom marknadskommunikation. Driver sen 11 år reklam- och contentmarketingbyrån Espresso reklambyrå